Τοποθεσία

Τολο Ναυπλιου | Frini Hotel

Τολό

Το Τολο είναι ένα τουριστικό θέρετρο, δημοφιλές χάρη στην αξιοζήλευτη γεωγραφική θέση του, την απάνεμη παραλία, τα ζεστά νερά και τη χρυσή αμμουδιά. Η γοητεία του Τολού και οι φιλικοί κάτοικοι είναι τα συστατικά της καλύτερης συνταγής ώστε να είναι το Τολο ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για διακοπές στην Ελλάδα για τους ξένους και Έλληνες τουρίστες. Η πλούσια επιλογή από θαλάσσια σπορ στην παραλία κάνουν το Τολο ακόμα πιο ελκυστικό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και η ευνοϊκή θέση του Τολού εξασφαλίζει στο χωριό επισκέπτες όλο το χρόνο, πολλοί από τους οποίους το χρησιμοποιούν ως βάση για να επισκεφθούν τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της Πελοποννήσου.

Είναι δυνατό να επισκεφθεί κάποιος όλους τους προορισμούς της Πελοποννήσου από το Τολο και να είναι πίσω την ίδια ημέρα. Επίσης, πραγματοποιούνται καθημερινά κρουαζιέρες, κατά τους θερινούς μήνες, προς τα νησιά Ύδρα και Σπέτσες.

Τολο Ναυπλιου | Frini Hotel

Ναύπλιο

Tο Nαύπλιο ή Aνάπλι, πρωτεύουσα του νομού Aργολίδος, αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές και όμορφες πόλεις της Eλλάδος. Eκτός από διοικητικό είναι και σημαντικό τουριστικό κέντρο, με συνεχή κίνηση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου κι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για weekend όλες τις εποχές του χρόνου.

Στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη στεφανώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους.

Θαυμάστε την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας τα –999 κατά την παράδοση και 857 κατά άλλους– σκαλιά που οδηγούν στο επιβλητικό Παλαμήδι.

Τολο Ναυπλιου | Frini Hotel

Ασίνη

Η Ασίνη, “παραδοσιακό αρχοντοχώρι” απέχει μόνο 8χλμ. από το Ναύπλιο και έχει περίπου 1.280 κατοίκους. Είναι χτισμένο στους πρόποδες ενός ψηλού βουνού που έχει σχήμα αβγού και στην κορυφή του βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που το βράδυ φωτισμένο αποπνεύει μοναδική αίσθηση!

Ο επισκέπτης στην Ασίνη νιώθει το άρωμα του Αργολικού κάμπου φημισμένου για τα εσπεριδοειδή του και σε συνδυασμό με το θαλασσινό αέρα που έρχεται απο την παραλία της Αρχάιας Ασίνης ή Παραλία Καστράκι, δημιουργώντας έτσι μια αίσθηση ψυχικής δύναμης και ευεξίας.

Η Ασίνη πήρε το όνομά της από την Αρχαία Ασίνη. Η Ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης κατοικήθηκε για πρώτη φορά την πέμπτη χιλιετία π.Χ.

Τολο Ναυπλιου - Frini Hotel

Δρέπανο-Βιβάρι

Το Δρέπανο είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό μόνο 9χλμ απο το κέντρο του Ναυπλίου, που συνδυάζει τις καταπράσινες εκτάσεις των μανταρινιών με την καταγάλανη παραλία της Πλάκας.

Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός είναι χτισμένος στο πίσω μέρος του μικρού λόφου Μύλος με θέα την ανοιχτή θάλασσα. Ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο ή ένα μονοπάτι από το Δρέπανο, θα φτάσει ο επισκέπτης σε ένα γραφικό παραδοσιακό ψαροχώρι, το πλέον προστατευόμενο λιμάνι της Αργολίδας, το γνωστό Βιβάρι.

Ο κόλπος του Βιβαρίου είναι ένα μεγάλο φυσικό λιμάνι, που προστατεύεται από τους ανέμους και είναι διάσημο για το ολονύκτιο αγκυροβόλημα από γιoτ ή άλλα σκάφη.

Τολο Ναυπλιου | Frini Hotel

Πυργιώτικα

Τα Πυργιώτικα είναι ένα μικρό χωριό 400 περίπου κατοίκων πολύ κοντά στην πόλη του Ναυπλίου. Είναι χτισμένο σε ύψος περίπου 120 μέτρων, γεγονός που προσφέρει αμφιθεατρική άποψη του Ναυπλίου από οποιοδήποτε σημείο του χωριού.

Οι Πυργιώτες διατηρούν δεσμούς με τον πρώτο τόπο καταγωγή τους. Κάθε χρόνο στην εορτή των Αγ. Πάντων πηγαίνουν στο Πυργάκι , όπου στο εκλησσάκι του Αη Γιάννη έχουν κάνει δωρεά μία εικόνα του Αγ. Γεωργίου και πραγματοποιούν δέηση.

Τα έθιμα και τις παραδόσεις του χωριού φροντίζει να διατηρεί ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων «ο Άγ. Γεώργιος». Κάθε Σαββατοκύριακο η πλατεία του χωριού με την υπέροχη θέα του Αργολικού κάμπου πλημμυρίζει από επισκέπτες που φθάνουν στα Πυργιώτικα.

Δείτε φωτογραφίες από την Αργολίδα

Μείνετε στο Frini Hotel στο Τολο και εξερευνήστε το μαγευτικό τόπο της Αργολίδος!